Solutii Integrate Inginerie Uzinare
Contact | 0725 218 419
0
Cos comanda 0 Lei

FONIRO

Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII DE FOLOSIRE A SITE-ULUI WWW.FONIRO.RO

 

Vizitarea, folosirea sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul www.foniro.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos.

Va rugam sa cititi cu atentie informatiile afisate, deoarece pot aparea modificari, iar utilizarea site-ului implica acceptarea acestor modificari.

www.foniro.ro isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor termeni si conditii, fara o notificare in prealabil sau precizare a motivelor. De asemenea,  www.foniro.ro isi rezerva dreptul de a corecta orice eventuala eroare sau omisiune in afisare care poate interveni datorita unor greseli umane sau de software.  Continuarea utilizarii site-ului implica acceptarea modificarilor efectuate.

Site-ul www.foniro.ro este proprietatea FONIRO SRL si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul scris al FONIRO SRL a oricaror elemente din site, chiar daca aceste elemente poarta marcaje de protectie, atrage dupa sine consecintele prevazute de lege.

Efectuarea unei comenzi pe site-ul www.foniro.ro reprezinta acordul dumneavoastra privitor la termenii si conditiile inscrise pe acest site.

www.foniro.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii datorate erorilor sau eventualelor probleme de securitate ale serverului ce gazduieste site-ul nostru, sau actiunilor unor terte persoane.

FONIRO SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru diferentele de pret ale produselor expuse pe site-ul www.foniro.ro cauzate de diferite erori in afisarea acestora pe site-ul www.foniro.ro.

Pentru produsele care se aduc pe baza de comanda, FONIRO SRL nu poate garanta pretul si termenul de livrare.

Preturile si conditiile de livrare impreuna cu alte detalii legate de livrare se confirma numai de catre un operator al FONIRO SRL.

Discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Se pastreaza intotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare.

Toate ofertele sunt valabile in limita stocului disponibil.

Pentru achizitionarea produselor ce se aduc pe baza de comanda se poate solicita achitarea unui avans de cel putin 35% din valoarea produsului.

Produsele comercializate prin intermediul www.foniro.ro sunt insotite in momentul livrarii de factura fiscala si certificat de garantie (daca este cazul).

FONIRO SRL isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv,injurios, licentios etc.) sau care au in istoricul comenzilor livrari refuzate.

FONIRO SRL nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate, iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori. Va rugam sa verificati corectitudinea specificatiilor pe site-ul producatorului .

Greseli de tipar: in eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost gresit introduse in baza de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, www.foniro.ro isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

Taxa verde nu este inclusa in pretul afisat pe site pentru produsele electrice unde este cazul.

Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.

Preturile si conditiile de livrare impreuna cu alte detalii legate de livrare se confirma numai de catre un operator al  www.foniro.ro .

 

         I.            PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

FONIRO SRL SI www.foniro.ro respecta legile in vigoare privitoare la confidentialitatea datelor si garanteaza folosirea datelor oferite de utilizatori sai doar in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea si procesarea comenzilor, stabilirea contactului cu clientii, pentru informatii despre oferte).

www.foniro.ro nu furnizeaza, nu ofera, nu face schimb cu terti datele oferite de clienti sai, decat cu acordul explicit al acestora si nu face publice datele furnizate de clientii sai. La solicitarea scrisa (e-mail, fax) sau telefonica a clientilor, datele furnizate sunt sterse din baza noastra de date.

www.foniro..ro nu isi asuma responsabilitatea pentru informatiile pierdute ca urmare a unor erori sau eventuale probleme de securitate ale serverului ce gazduieste site-ul nostru, sau a actiunilor unor terte persoane.

www.foniro.ro isi reverva dreptul de a-si selecta clientii si sa refuze colaborarea cu clientii care manifesta comportament si limbaj neadecvat sau au in baza noastra de date comenzi anulate succesiv, facturi neachitate sau intarziate, livrari refuzate.

Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul www.foniro.ro adresa sa de email poate opta ca aceasta sa fie stearsa din baza de date www.foniro.ro. Pentru a sterge informatiile furnizate de dvs din baza de date, este de ajuns sa ne contactati si sa cereti acest lucru telefonic, prin fax sau e-mail.

 

       II.            RETURUL

Returul se asigura pentru:

produse livrate incomplet sau sunt defecte, a caror stare a fost sesizata pe avizul de insotire marfa. Formularele de retur completate fara a avea, in prealabil completat acest aviz, nu sunt luate in considerare. Formularul de retur se completeaza in termen de 24 de ore de la receptia marfii. Orice formular completat dupa acest termen, nu mai este luat in considerare.

 • Returul produselor se poate face doar prin serviciul de curierat Nemo Express sau la punctul de lucru, Str. Rudului nr.151 Ploiesti . In cazul returului prin curier, costurile de transport vor fi suportate de catre cumparator.
 • Produsele returnate trebuie să fie insotite de certificatul de garantie in original si de copia facturii de achizitie.
 • Acest serviciu nu se aplica resellerilor care achizitioneaza produse din www.foniro.ro .
 • In cazurile in care produsele returnate la sediul firmei noastre prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, semne ale unor socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
 • De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).
 • Daca returul a fost refuzat pentru unul dintre motivele enumerate mai sus sau daca clientul a expediat produsul fara a avea in prealabil avizul in care se mentioneaza motivul refuzului si numar de retur sau a expediat produsul prin alt serviciu de curierat decat cel agreat, costul transportului inapoi catre cumparator se va face pe cheltuiala acestuia.

1.            Completeaza AZIVUL DE INSOTIRE A MARFII cu defectul sesizat si cere o copie curierului/transportatorului pentru a fi trimis impreuna cu formularul de retur pe adresa de e-mail: www.foniro.ro;

2.            Completeaza FORMULARUL DE RETUR (aici) si trimite-l pe e-mail contact@fonrior.ro in vederea returnarii produsului achizitionat.

3.            Dupa trimiterea formularului si confirmarea primirii formularului de catre un operator al www.foniro.ro, se va emite un numar de retur. Acest numar se va mentiona pe documentul de transport al curierului care va ridica coletul.

4.            Ridicarea coletului de catre curierul NEMO EXPRESS se face in maxim 2 zile lucratoare in baza unui aviz telefonic prin care veti comunica ora de preluare a coletului.

5.            ATENTIE LA EXPEDIERE:

a)       sa aveti numarul de retur comunicat de unul dintre operatorii www.foniro.ro pentru a-l trece pe documentul de transport;

b)      sa atasati in mod obligatoriu copia dupa factura si originalul certificatului de garantie al produsului;

c)       sa aplicati pe colet o eticheta care sa contine urmatoarele informatii:

Expeditor:   ……………(numele si prenumele dumneavoastra/numele societatii)

Adresa: Str. ………….., Nr….., Oras………, Judet…………..

Destinatar: FONIRO S.R.L.

Adresa: Str.Rudului, Nr. 151, localitatea Ploiesti, judetul Prahova

Numar Retur: ………..

Cumparatorul poate opta pentru una dintre optiunile de mai jos:

1)      Produsele RETURNATE se pot inlocui in termen de 15 zile, in functie de disponibilitate;

2)      Banii proveniti din stornarea produselor returnate se pot folosi pentru achitarea altui produs;

3)      Retur bani in termen de maxim 30 zile de la primirea produsului de catre www.foniro.ro, in contul indicat la completarea formularului.

Pentru comenzile achitate in avans, returul banilor se face in termen de maxim 30 zile, in contul din formularul de retur trimis de client.

Exceptii:

                Nu se pot returna produse in urmatoarele situatii, decat daca sunt incomplete sau defecte :

 1.  Produsul care a fost adus pe „comandă specială” (COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Beneficiar/client si care nu se afla in lista uzuala a Furnizorului, dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Beneficiar/client daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala).
 2.  Produsul care nu mai are complet ambalajul original in care a fost livrat;
 3. Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;
 4. Aparatele electrice care au fost montate sau alte obiecte care prezinta urme de utilizare (uzura, socuri electrice sau mecanice etc);
 5. Produsele din comenzile speciale, ce au fost comandate la dimensiuni special cerute de client;

 

     III.             MODALITATI DE LIVRARE

 

 • Livrarile se fac de luni pana vineri, intre orele 8:00-19:00;
 • Valoarea minima pentru comenzile generate pe site-ul www.foniro.ro este de 1000 ron .
 • Conditiile de livrare impreuna cu alte detalii legate de livrare se confirma numai de catre un operator al www.foniro.ro;
 • Produsele comandate se livreaza utilizand modalitatea si termenul de livrare alese de dvs. la efectuarea comenzii.

ATENTIE:

La livrarea produselor, va rugam verificati cu atentie cantitatea si starea acestora.

Nu  se accepta si nu putem fi considerati responsabili pentru neconcordantele ce se constata privind cantitatea sau starea produselor, in afara prezentei delegatului/soferului.

Produsele sunt asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare si receptie.

 • Livrarea se face prin firme specializate de curierat sau transportatori.

 

 1. LIVRAREA CU TRANSPORT GRATUIT la adresa specificata de  dumneavoastra:

 Pentru a beneficia de acest serviciu trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:

 • valoarea comenzi de minim 1000 lei;
 • sa nu fie necesara descarcarea mecanizata cu macara/cu brat hidraulic;
 • volumul produselor sa nu depaseasca … metru cubi sau lungimea de 3 metri;
 • adresa indicata este in resedinta de judet; pentru transportul in zonele care nu include aceasta arie, valoarea transportului va fi comunicata inainte de confirmarea comenzii (costul nu va include rambursul).

 

 1. MASINA CU DESCARCARE .

 La solicitare, clientul beneficiaza de transport pana la locul dorit, de acest serviciu daca se indeplinesc urmatoarele conditii:

 • Pentru autoutilitara cu macara se achita 150 lei (TVA inclus) pentru adresele situate in resedinta de judet. Pentru alte zone, valoarea acestui serviciu va fi transmisa inainte de confirmarea comenzii (livrarea va include doar o descarcare). In acest caz, se va asigura un spatiu de descarcare fata de automacara de 6 metri;

* Pretul pentru descarcare mecanizata este de 35 ron (TVA inclus) pentru fiecare palet, livrarea minima fiind de 6 paleti. In acest caz, limita maxima este de 2000 kg si 8 metri fata de autoutilitara

COSTUL TRANSPORTULUI IN ALTE LOCALITATI, IN AFARA CELOR AFLATE IN RESEDINTA DE JUDET, SE FACTUREAZA DUS-INTORS DE LA SEDIUL FIRMEI NOASTRE PANA LA ADRESA INDICATA DE CLIENT.

Termenul de livrare: minim 24 de ore, maxim 30 zile de la confirmarea comenzii.

a)       Termenul de livrare este influentat de disponibilitatii in stoc a produselor sau daca produsele se aduc aduc pe comanda speciala. COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Beneficiar/client si care nu se afla in lista uzuala a Furnizorului sau cuprinde produse cu elemente tehnice atipice, dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Beneficiar/client daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.

b)      Livrarea produselor se face din momentul in care s-au confirmat toate detaliile comenzii (preturi, stocuri, modalitate de plata, termen de livrare) de catre unul din operatori www.foniro.ro. Confirmarea comenzii se va face in maxim 2 (doua) ore de la receptionarea Comenzii de Produse prin e-mail, fax sau telefon.

c)       In cazul in care se renunta la comanda in termen de 1 (una) ora de la plasarea comenzii, fara ca aceasta sa fie confirmata de un operator www.foniro.ro, nu se percep  penalitati. Daca se renunta la comanda dupa confirmarea acesteia, avansul nu se restituie, fiind considerat plati daune interese pentru prejudiciile cauzate .

d)      Comanda se va livra printr-un curier/transportator agreat sau se va ridica de la punctul de lucru doar după achitarea integrală a facturii;

e)      Paletii vor fi returnati :

imediat dupa descarcare, prin constatarea returului in Azivul de insotire a marfii;

printr-un circuit de schimb al paletilor si al ambalajelor care este constatat prin Procese-Verbale de Predare-Receptie. In acest caz, returul paletilor va fi asigurat de client.

IMPORTANT

Daca la solicitarea clientului se modifica comanda dupa ce aceasta a fost validata de un operator www.foniro.ro si confirmata de client, diferenta de valoare va fi achitata de client.

4. MODALITATEA DE PLATA

PLATA IN avans

 • pentru comenzile mai mari de 500 lei (TVA inclus) dupa cum urmeaza: 50% din valoarea facturii cu ordin de plată sau numerar; diferența se va achita la ridicarea comenzii de la sediul firmei;
 • pentru produsele care fac parte dintr-o comanda speciala. COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Beneficiar/client si care nu se afla in lista uzuala a Furnizorului sau cuprinde produse cu elemente tehnice atipice, dar care pot fi livrate in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Beneficiar/client daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.

PLATA IN NUMERAR

pentru comenzile mai mici de 500 lei (TVA inclus) plata se face, in lei, integral la livrare sau la ridicarea produselor de la punctul de lucru.

ORDIN DE PLATA

 doar in baza facturii proforme emise, in urma confirmarii telefonice a comenzii de catre un consultant de vanzari. In cazul produselor livrate la domiciliul clientului sau pe santier, plata facturii se va face integral, prin ordin de plata.

Pentru conturile in EURO, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb BNR din ziua facturarii.

Nota:

Orice comisioane in legatura cu tranzactiile efectuate prin banca (card, ordin de plata s.a.) pot fi instituite exclusiv de banca dvs. pe baza contractelor de card, cont curent s.a.

Neplata in termen de 24 ore a facturii de avans, da dreptul SC FONIRO SRL de a refuza livrarea materialelor comandate si confirmate. In acest caz, avansul nu se restituie fiind considerat plati daune interese pentru prejudiciile cauzate SC FONIRO SRL .

Plata se va face in:

Nr. Cont